1 op de 4 mensen
heeft een hersenaandoening

Hersenonderzoek is belangrijker dan ooit

Helaas hebben nu al 4 miljoen Nederlanders een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot aan hersenletsel na een ongeluk. Als we niets doen, neemt het aantal mensen met een hersenaandoening alleen maar toe. Dat moet stoppen! Want een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Help ons daarom om hersenen gezond te houden.


Wat we doen:


Al meer dan 30 jaar leggen we verbanden tussen verschillende soorten hersenaandoeningen. Want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere.
Zo vinden we steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij.

Om dat mogelijk te maken, financieren we innovaties en onderzoek, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda.

Help je mee?

Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij bijdragen, groot of klein, van mensen net als jij. Daarom is elke donatie meer dan welkom. Help je mee? Alleen samen kunnen we werken aan onze missie 'gezonde hersenen voor iedereen'. Dankjewel!

Ja, ik help mee en doneer!

Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Fijn dat jij daarbij wilt helpen.

Loading...